If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз па знам, че на вътрешен въздух не трябва да се пуска продължително, щото въздуха остава само СО2 и мое ти стане лошо.
Аз съм постоянно на вътрешна циркулация през лятото и въобще в периодите, когато климатикът е включен, т.е. - от ранна пролет до ранна есен. Карал съм така и извън града по 150-200 км, но не съм усетил липса на кислород или да ми е прилошавало
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Според мен си далеч от истината...Относно подгревни свещи за въздуха не съм чувал да съществуват....
Климатика само "премахва влагата" от въздуха през зимата, като не позволява да се запотяват стъклата. И в ръководството за експлоатация пише, че при ниски температури ( не се сещам точно колко) да не се пуска...
Аз лично пускам да духа на Максимално топло без климатик и стъклата не ми се запотяват итн...
Ми аз съм чувал и за това питам
А като врътна врътката да чисти джамовете тя сама си пуска климатика въпреки че колата ми показва че са отрицателни температури (това при -8 на 31.12.200
sigpic Alfa Romeo 156 1.9JTD '99 BMW 316 Compact '95
А като врътна врътката да чисти джамовете тя сама си пуска климатика въпреки че колата ми показва че са отрицателни температури (това при -8 на 31.12.200
В общи линии и моят се включва като завъртя врътката(сиг. е норм.), а иначе ако не е климатроник смисъла да се включва при отрицателни темп. е никакъв - само се скъсява живота на компресора!!! А за запотяването на стъклата - винаги се получава при ниски темп. и въртене на въздуха в купето, а смяната на филтъра е задължителна, а ако се намери филтър с активен въглен, той прочиства въздуха който влиза отвън и не пропуска лошите миризми(незнам обаче за Алфа дали има) - и тези неща важат за всички автомобили, не само за Алфа!!!
В общи линии и моят се включва като завъртя врътката(сиг. е норм.), а иначе ако не е климатроник смисъла да се включва при отрицателни темп. е никакъв - само се скъсява живота на компресора!!! А за запотяването на стъклата - винаги се получава при ниски темп. и въртене на въздуха в купето, а смяната на филтъра е задължителна, а ако се намери филтър с активен въглен, той прочиства въздуха който влиза отвън и не пропуска лошите миризми(незнам обаче за Алфа дали има) - и тези неща важат за всички автомобили, не само за Алфа!!!
Ми нали ми се води механичен климатроник и аз за това питам
sigpic Alfa Romeo 156 1.9JTD '99 BMW 316 Compact '95
При мен климатроника е на автомат и въобще не се занимавам с него - зиме, лете си поддържа зададената температура и толкоз - много съм доволен, работи перфектно.
Казват, че въпреки това трябва да се прави профилактика. Незнам обаче като всичко е наред дали да го базикам.
При мен климатроника е на автомат и въобще не се занимавам с него - зиме, лете си поддържа зададената температура и толкоз - много съм доволен, работи перфектно.
Казват, че въпреки това трябва да се прави профилактика. Незнам обаче като всичко е наред дали да го базикам.
Твоята много умна. При мен компресора иска да го включвам ръчно, а на стдено - не иска да тръгне
При мен климатроника е в автоматичен режим целогодишно - поддържа си зададената температура и си работи перфектно.
Казват, че трябва да се прави профилактика, освен смяна на филтъра на купето и отстраняване на неприятната миризма.
Някой правил ли е такава профилактика?
Comment